Tuinontwerp


van idee naar uw droomtuin

Uw nieuwe tuin
in realistisch beeld

Het maken van een tuinontwerp kan van toepassing zijn op een nieuwe tuin, maar ook op de renovatie van een bestaande tuin. Dit begint met een goed plan en bij Herkert Hoveniersbedrijf werken we met een 2D tuinontwerp. Dit is de beste manier om uw ideeën tot leven te brengen. Het is een visueel hulpmiddel dat u helpt om een realistisch beeld te krijgen van hoe uw tuin eruit zal gaan zien. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om alle details te bespreken, aanpassingen te maken en ervoor te zorgen dat het ontwerp perfect past bij uw wensen en behoeften.

Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp begint met het begrijpen van de wensen en eisen van de klant. Wij gaan met u in gesprek om te kijken wat uw ideeën zijn en wat u belangrijk vindt in uw tuin. Aan de hand van deze informatie kan er een realistisch ontwerp worden gemaakt dat past bij uw budget.
Het ontwerp wordt vervolgens getoetst op haalbaarheid en functionaliteit. Hierbij kijken we naar bijvoorbeeld de grootte en vorm van uw tuin, de omgeving en de grondsoort. We zorgen ervoor dat het ontwerp praktisch uitvoerbaar is en dat het past bij de functie van de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speelplek voor kinderen, een moestuin of een plek om te ontspannen.


Zicht- en looplijnen

Een ander belangrijk aspect van een goed tuinontwerp is het creëren van zicht- en looplijnen. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat de tuin logisch en overzichtelijk is ingedeeld en dat de verschillende elementen op elkaar zijn afgestemd. Hierbij houden we ook rekening met de natuurlijke omgeving. Zo kan bijvoorbeeld het uitzicht vanuit de woning bepalend zijn voor de indeling van de tuin.


Verschillende stijlen

Bij het maken van het tuinontwerp houden we ook rekening met de gewenste stijl van de tuin. Of u nu houdt van een moderne, strakke tuin met geometrische vormen of juist van een natuurlijke, ronde en organische tuin? Wij vertalen uw wensen naar een passend ontwerp. Wij hebben ruime ervaring in het creëren van tuinen in verschillende stijlen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.


De aanleg kan beginnen

Na de presentatie van het definitieve ontwerp en een kostenraming kan er een tijdschema worden opgezet en gaan we aan de slag met de tuinaanleg. Hierbij maken we gebruik van hoogwaardige materialen en moderne apparatuur. De uitvoering van het ontwerp kan volledig door ons worden gedaan, maar de opdrachtgever kan ook zelf meewerken. Ons team van ervaren hoveniers zorgt ervoor dat uw tuin wordt aangelegd volgens het ontwerp en dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd.


Oplevering van uw droomtuin

Bij de oplevering van de tuin worden samen met de klant de werkzaamheden bekeken en eventuele aanpassingen verricht. Tevens wordt er advies voor onderhoud gegeven. Ook als de tuin is aangelegd en opgeleverd blijven wij contact houden.

Deze website gebruikt cookies. Lees meer hierover op de privacy pagina
Privacy pagina